efterår 2018 til forår 2019 30.08.2018  -  12.05.2019
Vejledning

Babysvømning (BSX)

Målgruppe: Babyer fra 7uger-2år, i samvær med en forældre i vandet.

1-3 undervisere i vandet.

Færdigheder: Ingen færdigheder.

Beskrivelse:

I fostertilværelsen svømmer barnet rundt i fostervand og det er vandets egenskaber der gør det muligt for det ufødte barn at udvikle dets motoriske evner. Din babys fostertilværelse gør det naturligt for barnet at bevæge sig mere frit i vand. Samtidig er vandets miljø velkendt og trygt for barnet Flere forældre oplever, at deres børn bliver mere rolige og tilfredse i det varme vand. Til babysvømning udnytter vi det varme vands egenskaber til at skabe et trygt og velkendt miljø for de mindste babyer. Samtidig bruger vi tiden på, at du som forældre skal føle dig tryg med dit barn i vandet. Det vigtigste for de helt små babyer er, at du og din baby får en god og nærværende oplevelse sammen i vandet. Jo ældre babyerne bliver, desto mere kan deres sociale kompetencer rumme og samværet med de andre babyer på holdet kommer mere i fokus. Vi har stadig stor fokus på, at du som forældre har en hyggelig stund med dit barn i vandet, men med tiden vil dit barn spejle sig mere i de andre babyer og det sociale samvær med de andre børn vil komme mere i spil. I løbet af undervisningen vil vi gennem øvelser have fokus på at stimulere dit barns sociale og motoriske sanser. Vi vil øve på at flyde, dykke, hoppe fra kant og bevæge os frit og trygt i vandet.

Målsætning: Stimulering af din babys sociale og motoriske sanser. At opnå en hyggelig og tryg stund for forældre og baby i vandet.

Bemærkninger: Vandet har en stor stimulerende effekt på dit barn og første gang i bassinet er det normalt, at barnet kun kan være med i op til 10-15 minutter. Det er derfor vigtigt, ikke at have for høje forventninger til dig selv eller dit barn den første gang i er til babysvømning. Med tiden vil dit barn vænne sig mere til vandet og hurtigt kunne holde til 30 minutter i bassinet. Turen ind i omklædningsrummet kan være en stor rejse for en lille baby. Der er mange lyde og oplevelser. Derfor har vi i Slangerup Familie Svøm valgt at placere vores babyhold i ydertiderne, så der ikke vil være for meget larm, når du skal igennem omklædningen med dit barn. Det varme vand vil give dit barn behov for væske efter undervisningen. Det vil derfor være en god ide at ankomme i god tid og sætte tid af til at give dit barn mad og drikke inden i kører hjem. Husk et varmt og blødt håndklæde du kan pakke dit barn ind i, så det ikke bliver koldt mens i går ind og ud af svømmehallen. Der er kun plads til en forældre i vandet sammen med barnet. Det kan dog være en god ide at være to til omklædning, både inden og efter svømningen. Hvis far skal med i vandet kan det være rart, hvis mor står for turen igennem omklædningen. Således skal dit barn ikke være alene mens du selv går i bad. Modsat klubben andres hold, er det okay at du som afventende forældre kigger med fra kanten af bassinet. 2 gange om året er der mulighed for, at både mor og far er med i vandet.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Børn Begynder (BBX)

MBørn, 6-10 år som ikke kan svømme.

At barnet er fortrolig med vandet i det store bassin. At barnet har lidt eller ingen erfaring med svømning.

Beskrivelse: Gennem tilvænnings- og legeøvelser opnår børnene større færdigheder og sikkerhed i vandet. Undervisning i crawl og rygcrawl som udgangspunkt, dvs. der trænes vejrtrækning, arm- og bentag med sjove øvelser og redskaber. I undervisningen er der passende intervaller af leg, som indirekte træner svømmefærdighederne

Målsætning: At barnet lære at flyde og de grundlæggende svømmebevægelser. At få trænet så meget svømmeteknik i løbet af sæsonen, så barnet er tryg i vandet og at de fleste kan svømme næsten uden bælte og vinger. At kunne hoppe fra kanten i den dybe ende.

Bemærkninger: Undervisningen foregår i det store bassin, på bassindybde fra 90cm til 200cm. Forældre kan hjælpe med omklædning og følge barnet til og fra bassinet. Ingen forældre i svømmehallen under undervisningen. Der kan bruges hjælpemidler, bælter og evnt. armvinger. Der kan være hjælpere i vandet. Vandet er 26-28 grader varmt.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (6)

Børn Lidt Øvede (BLØX)

Målgruppe: Børn, 7-11år, der har været på begynderhold, eller med lignende baggrund.

Færdigheder: At barnet kan klare sig helt uden hjælpemidler og svømme rimelig crawl og rygcrawl samt dykke. At barnet ikke er bange for at hoppe ud på det dybe.
 
Beskrivelse: På dette hold træner vi videre med crawl, rygcrawl. Der trænes nu også med rygsvømning, brystsvømning samt hovedspring og dykning berøres. Der prøves hovedspring fra kant eller startskammel. I undervisningen er der passende intervaller af leg, som indirekte træner svømmefærdighederne.
 
Målsætning: At finpudse crawl og rygcrawl, samt at stifte bekendtskab med brystsvømning og rygsvømning.
 
Bemærkninger: Der svømmes i 25m bassin med dybde på 100-200cm
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (6)

Børn Øvede (BØX)
Målgruppe: For børn/unge fra 8-15 år som kan svømme mindst 3 stil arter

Færdigheder: Brystsvømning, crawl og rygcrawl beherskes. Butterfly vil blive introduceret og trænet.

Beskrivelse: Der fokuseres på at forbedre teknik i alle svømmediscipliner samt vendinger og startspring. Der svømmes længere serier. Der er mulighed for at svømme både torsdag og søndag. Vi prøver bjergning af svømmer, førstehjælp og hjertestarter.

Målsætning: At svømmeren bliver dygtig til sine svømmearter. Bemærkninger: Der undervises i 25m bassin fra 100cm-200cm dybde.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Familie Aqua Fitness (FAFX)

Familie Aqua Fitness er for voksne og børn fra 8 år. Vi træner i det store bassin, med og uden redskaber til musik. Træningen er som man kender Aqua Fitness, men med mulighed for at børn fra 8 år kan deltage. På dette hold går voksne gratis ved tilmelding af 1 barn under 25 år.
 

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Familie Aqua Hiit (FAHX)
Familie Aqua HIIT er høj-intensitets-intervaltræning. Vi træner med kettlebells, medicinbolde, trampoliner og andre redskaber for høj pulstræning og maksimal effekt . Der er mulighed for, som voksen (over 25 år), at deltage gratis, hvis man tilmelder et barn/en person under 25 år på dette hold.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Plaskehold (SBPX)

Målgruppe: Børn 2 - 4 1/2 år i samvær med en voksen i vandet. 1-2 undervisere i vandet.

Færdigheder: At barnet med hjælp fra en voksen kan tage imod en besked og følge med i undervisningen.

Beskrivelse: Gennem leg trænes barnets vandtilvænning. Inden sæsonen er slut vil de fleste børn, afhængig af alder, kunne flyde, dykke på bunden samt hoppe fra kant. Undervisningen vil have størst fokus på vandglæde og tryghed i vandet. Crawl- og rygcrawl vil introduceres, men der er ingen forventninger til barnets teknik eller svømmekompetencer.

Målsætning: At barnet bliver fortrolig med vandet og glad for at være i svømmehallen. Bemærkninger: Der er kun plads til en voksen pr barn i vandet. Der bruges som udgangspunkt ikke hjælpemidler, såsom vinger og bælter, på holdet. Dette skyldes, at hjælpemidlerne for denne aldersgruppe kan hæmme barnets bevæglighed i vandet. Du vil som forældre blive vist, hvordan du bedst holder og hjælper dit barn frem i vandet. Nogle af de større børn kan have lyst til at svømme i vandet, uden hjælp fra deres forældre. For disse børn kan det blive aktuelt, at prøve nogle undervisningsgange med et bælte, så de lærer det at kende, inden de rykker videre til næste hold, hvor børnene svømmer uden forældre i vandet. ”

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Små Børn Begynder (SBBX)

Målgruppe: Små Børn begyndere, 4½ -6år som ikke kan svømme.

Færdigheder: At barnet kan modtage og forstå en besked, og deltage i undervisningen uden en forælder med i vandet.


Beskrivelse: Gennem tilvænnings- og legeøvelser opnår børnene større færdigheder og sikkerhed i vandet. På dette hold trænes rygcrawl og crawl. I undervisningen er der passende intervaller af leg, som indirekte træner svømmefærdighederne

Målsætning: At barnet lære at flyde og de grundlæggende svømmebevægelser. At få trænet så meget svømmeteknik i løbet af sæsonen, så barnet er tryg i vandet. At barnet sidst på sæsonen har prøvet at være i det store bassin.

Bemærkninger: Undervisningen foregår i det lille bassin, bassindybde 100cm. Forældre kan hjælpe med omklædning og følge barnet til og fra bassinet. Ingen forældre i svømmehallen under undervisningen. Der bruges hjælpemidler, bælter og evnt. armvinger. Der kan være flere hjælpere i vandet. Vandet er 30-31 grader varmt.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Voksne Motion (VMX)
Voksne Motion 30 min.
Der undervises ikke på dette hold, altså er det uden instruktør.
Der svømmes, ikke leges i eget tempo, og er forebeholdt forældre til børn på holdende der undervises samtidig.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (7)

Voksne Motion Special (VMSX)
Voksne Motion 1 time.
Der undervises ikke på dette hold, altså er det uden instruktør.
Der svømmes, ikke leges i eget tempo, og er forebeholdt forældre til børn på holdende der undervises samtidig.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Babysvøm på Kæret (bpk)
Babysvømning på kæret, kun efter aftale med klubben eller instruktøren, forbeholdt søskende til nuværende svømmere på Kæret.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Instruktørhold (ins)
Kun for instruktører i SLFS
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Handicap (HAN)
Handicap.

 

Klubben har i forbindelse med kommunesammenlægningerne, overtaget handicapundervisningen På Skolen Ved Kæret i Frederiksund, og kan nu tilbyde handicapundervisning efter Halovik metoden, kontakt klubben for nærmere information.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)